ni vill att jag ska söka hjälp?!



Svart till:
Anonym
Sök hjälp! Du är så jävla självisk, tänk på alla tjejer som läser det du skriver. När du skriver att du är tjock och väger typ ingenting. Jag som väger 53 får mig att känna mig tjock, tänk då dem som har ätstörningar. Du är på väg åt helt fel håll. Hoppas du vaknar upp ur din lilla värld innan det är försent!

H
Jag blir så jävla ledsen när jag läser igenom din blogg.. Varför? Som någon skrev i en annan komentar, har man under 18.5 i BMI är man underviktig. Det är så sorgligt.. Jag vill verkligen hjälpa dig, även fast jag inte känner dig överhuvudtaget. Du måste förstå att ingenting, absolut INGENTING kommer lösa sig bara för att du bantar ner dig. Jag vet att "du är vacker som du är" inte hjälper, men du borde verkligen fundera över det. Jag får ont i hjärtat av att läsa din blogg. Sök hjälp snälla du, du är en stark tjej. Kämpa emot det här!

(och alla ni andra som sägeråt mig att söka hjälp..)

Mitt svar:
Vet ni, jag har redan behandlats för ätstöringar en gång, för ca. ett år sedan. Och att bli behandlad var så mycket värre än att bara ha ätstörningar. Jag fick ett matchema som sa på mig precis vad och vilken tid jag skulle äta. Så även om klockan var åtta en lördagsmorogn var jag tvungen att gå upp och äta. Även om jag inte var hungrig igen sen vid tio var jag tvungen att äta fil och en fruk. Jag fick inte läggaupp min mat (lunch,middag) själv på tallriken och jag kunde varken sova eller äta borta pga. detta.

och inte nog med det, människorna som "behandlade" mig var rena idioter. Skulle vi beställa tid en fredagseftermiddag då jag inte kunde, och utalade mig om det tittade dom på mig med en blick som sa "vart fick du luft ifrån" för att sedan fräsa (inför mina föräldrar) att det minsan inte spelade någon roll, för det var ändå inte mig utan mina föräldrar dom pratade med, jag skulle bara rätta mig efter vad som sades.


Så nej, även om jag skulle drabbas av ätstörningar igen, så skulle jag aldrig någonsin mer låta nårgon (varken från SCÄ där jag "behandlades" eller någon annan klinik) försöka hjälpa mig. Aldrig.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Du ska gå till en psykolog, en vanlig som inte är specialiserad på ätstörningar indirekt. Och där ska du prata om dig, hur du ska göra för att bygga upp din självkänsla. Det gör jag och det tar sin tid givetvis, men det hjälper! Det är bara du själv som måste inse att du behöver hjälp, det är din kropp och ditt väl mån. Vill du inte bli frisk, kan du inte bli frisk. Och ju snabbare du inser hur jävla tråkigt och framförallt farligt det är med alla dieter, tvång och krav som du ställer på dig själv, desto bättre. Man blir inte vackrare ju smalare man är, det ser bara äckligt ut, och så är det! Jag själv, har haft (i en blandning) självsvält, hetsträning och bulimi i 2,5 år.. och de var från början skitbra tyckte jag, "yes jag går ner i vikt!" Efter ett halvår insåg jag vilken jävla skit jag satt mig i när jag inte kunde sluta efter ha nått min idealvikt. (från 62 kilo till 52 kilo). Idag väger jag 47 kilo och kämpar för att gå upp i vikt, vilket är ett rent helvete. Börja arbeta dig upp nu och fortsätt inte ner, det blir inte lättare! Mvh

2009-04-21 @ 16:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0